Gegužė

Gegužės 6 d. vykdantysis direktorius V. Raudonius susitiko su Saldaus miesto delegacija, kartu aplankė AB „Mažeikių nafta“ ir MVA narę UAB „Pieno žvaigždės“ filialą Mažeikių pieninę. Aptarė priemones plėtoti abiem šalim naudingus verslo ryšius.

Gegužės 12 d. vykdantysis direktorius V. Raudonius dalyvavo Vilniaus PPAR organizuotoje Olandijos verslo misijoje. Iš Mažeikių susitikti su Olandais atvyko tik viena įmonė.

Gegužės 19 d. MVA nariai buvo kviečiami į susitikimą su laikinuoju Seimo pirmininku Č. Juršėnu SODROS salėje.

Gegužės 21 d. vykdantysis direktorius dalyvavo kalbos tvarkytojų surengtoje konferencijoje verslininkams „Taisyklinga kalba – ne vienų kalbininkų rūpestis“. Pasakytas padėkos žodis, kalbos tvarkytojai pavaišinti pietumis „Mažeikių Varduva“ kavinėje (10 žm.). Renginys naudingas parduotuvių, kuro kolonėlių savininkams, kitiems prekybininkams.

Gegužės 24 d. MVA tarybos posėdyje priimti 4 nauji nariai: UAB „Tomega“, UAB „Impeka“, UAB „Mažeikių butų ūkis“, UAB „Viltransma“. Pristatytas asociacijos veiklos plano 2004 m. projektas ir aptartos parodos „Mažeikiai 2004“ gairės.

Gegužės 25 d. vyko verslo centro (MTVIC) atidarymas ir pristatymas verslininkams, kurio metu MVA prezidentas K. Bartkevičius, viceprezidentas J. Buinauskas ir vykdantysis direktorius V. Raudonius susitiko su Ūkio ministerijos sekretoriumi G. Rainiu ir kitais ministerijos atstovais. Diskusijų metu K. Bartkevičius perskaitė pranešimą „Rajono verslo problemos ir jų sprendimo būdai“. MVA dėka UAB „Omnitel“ finansavo vakaronę.

Gegužės 28 d. vyko susitikimas su Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininku Broniumi Bradausku. Visi besidomintys MVA nariai buvo kviečiami dalyvauti susitikime.
Gegužės 31 d. MVA nariai turėjo galimybę išsiųsti duomenis apie savo įmonę į „Šiaulių ir Telšių apskričių eksportuotojų katalogą“ nemokamai.

Birželis

Birželio 4 d. MVA prezidentas K. Bartkevičius dalyvavo Klaipėdos pramonininkų asociacijos tarybos posėdyje. Pramonininkai įtraukė į savo priemonių planą parodos „Mažeikiai 2004“ aplankymą.

Birželio 9-10 d. Šiaulių PPAR vyko nemokamas seminaras „Savanoriška standartizacija ir ES direktyvos didina standartų vartotojų ekonominį efektyvumą“. Visi besidomintys MVA nariai turėjo galimybę dalyvauti.

Birželio 11 d.MVA nariai turėjo galimybę užsirašyti į bendrą Lietuvos stendą parodos „Statyba ir architektūra“ Kijeve metu. Paroda vyks rugsėjo 22-26 d.

Birželio 11 d. MVA prezidentas K. Bartkevičius susitiko su Ignalinos AE gen. direktoriumi V. Ševaldinu. Ponas Ševaldinas pakvietė MVA narius apsilankyti Ignalinos AE.

Birželio 16 d. MVA prezidentas K. Bartkevičius ir vykdantysis direktorius V. Raudonius dalyvavo „Tarptautinių prekybos rūmų ICC Lietuva“ valdybos posėdyje. Aptartos filialo Mažeikiuose veiklos perspektyvos.

Birželio 17 d. MVA nariai, dalyvavę parodoje „Resta 2004“, buvo informuoti apie kompensavimo už parodą tvarką iš savivaldybės SVV skatinimo fondo.

Birželio 22 d. verslo centre vyko nemokamas seminaras pristatymas „Kompetencija – sėkmės pagrindas“, kurį vedė Didžiosios Britanijos Atvirojo Universiteto dėstytojas techn. mokslų daktaras Jurij Sokol. Buvo supažindinta su Atvirojo Universiteto programa.

Birželio 29 d. MVA nariams išsiųsta anketa Telšių apskrities Mažeikių rajono įmonių kompaktiniam diskui. CD išleidimą finansuoja PHARE 2002, o leidžia Telšių verslo inkubatorius.

Liepa

Liepos 2 d. įvyko MVA narių susitikimas su Saldaus miesto verslo centro direktore Aija Židena ir Kurzemes verslininkų asociacijos vadovu Vilnis Borskis. Aptartos bendradarbiavimo galimybės.

Liepos 8 d. vykdantysis direktorius V. Raudonius susitiko su Saldaus miesto laikraščio korespondente Daina Marcinkus, parodė lankytinas Mažeikių rajono kaimo turizmo vietas, MVA narių turimus turizmo objektus. Korespondentė parašys seriją straipsnių apie Mažeikius.

Liepos 16 d. MVA prezidentas K. Bartkevičius, viceprezidentas J. Buinauskas vykd. direktorius V. Raudonius, MVA nariai, gaminantys ar parduodantys maisto produktus, susitiko su savivaldybės administracijos direktoriumi B. Kryžiumi, švietimo skyriaus vedėju A. Stonkumi, savivaldybės juristu A. Kauliniu. Aptarti savivaldybės įstaigų vykdomi viešieji konkursai ir bendradarbiavimo galimybės.

Liepos 18 d. (sekmadienį) MVA nariai buvo pakviesti paskraidyti Mažeikių aeroklubo lėktuvu An-2. Iš viršaus Mažeikiai tikrai gražus miestas !

Liepos 19 d. MVA taryba nusprendė rekomenduoti K. Slavinskui ir S. Vorauskui vykti į Ispaniją ir dalyvauti seminaruose „Verslo konsultantų ugdymas, diegiant pirminę verslo idėjos vertinimo sistemą“. Projektą rengia Alytaus verslo inkubatorius, o MVA projekto partneris. Tarybos posėdyje priimtas MVA veiklos planas 2004 metams.

Rugpjūtis

Rugpjūčio 2 d. įvyko dalykinis MVA narių ir rajono mero bei savivaldybės administracijos direktoriaus susitikimas. Aptarta: gamtinių dujų atvedimas į Mažeikius, ES fondų projektų prioritetai, miesto ir gyvenviečių tvarkymo problemos, savivaldybės turimų pastatų panaudojimas, nuotėkų valymo įrenginių statybos eiga ir kiti klausimai.

Rugpjūčio 2 d. vyko MVA tarybos posėdis. Diskutuota dėl MVA įstatų patikslinimo pagal LR asociacijų įstatymą.

Rugpjūči 6 d. MVA prezidentas K. Bartkevičius kreipėsi į savivaldybės administracijos direktorių „Dėl didžiųjų prekybos centrų plėtros“ ir paprašė įtraukti MVA atstovus į darbo grupę didžiųjų prekybos įmonių statinių ir jų kompleksų išdėstymo specialiajam planui rengti.

Rugpjūčio 12 d. vykdantysis direktorius V. Raudonius ir asociacijos nariai susitiko su Stendalio apskrities (Vokietija) ekonomikos skatinimo skyriaus vedėju Joachim Roxe, Magdeburgo universiteto profesore Jutta Weber ir verslininku prof. Hans-Jurgen Kaschade. Aptartos bendradarbiavimo galimybės, svečiai pakviesti dalyvauti parodoje „Mažeikiai 2004“.

Rugpjūčio 17 d. vykdantysis direktorius V. Raudonius ir prof. Hans-Jurgen Kaschade apsilankė UAB „Fauga“. Apsikeista mintimis dėl galimo bendradarbiavimo.

Rugpjūčio 18 d. vykdantysis direktorius V. Raudonius susitiko su vaikų našlaičių ir senelių globos namų direktore B. Vaičkiene. Aptartos galimybės įtraukti kuo daugiau MVA narių į globos namų organizuojamus viešuosius pirkimus.

Rugsėjis

Rugsėjo 9 d. vyko susitikimas su UAB „Intergaz“ atstovais. Svečiai papasakojo apie gamtinių dujų dujotiekio į Mažeikius atvedimo eigą ir nuveiktus darbus, atsakė į MVA narių klausimus.

Rugsėjo 13 d. MVA viceprezidentas J. Buinauskas ir vykdantysis direktorius V. Raudonius susitiko su Muitinės departamento Šiaulių zonos atstovais. Aptartas 3 įmonių skundas dėl prasto Bugenių posto darbo.

Rugsėjo 13 d. S. Vorauskas, A. Vyniautas, R. Petraitis, K. Bartkevičius ir V. Raudonius susirinko aptarti MVA strategijos derybose su automobilių kuro tiekėjais dėl nuolaidų MVA nariams.

Rugsėjo 16 d. S. Vorauskas, A. Vyniautas, V. Raudonius sėkmingai pravedė derybas su „Lukoil“, „Neste“, „Ventus-nafta“, „Kvistija“ dėl degalų kainų nuolaidų MVA nariams.

Rugsėjo 21 d. MVA nariai ir vykdantysis direktorius V. Raudonius dalyvavo pasitarime su LR muitinės departamento vadovais dėl Bugenių posto darbo nesklandumų. Aptartos Bugenių posto darbo organizavimo bei krovinių tikrinimo punkto įsteigimo UAB „Mažeikių Varduva“ galimybės.

Rugsėjo 21 d. MVA nariai turėjo galimybę susitikti ir aptarti problemas su LR finansų ministru A. Butkevičiumi bei Seimo nariu J. Jurkumi.

Rugsėjo 28 d. MVA nariai dalyvavo susitikime su Ūkio ministru P. Čėsna. Susitikimo metu aptartos paramos verslui formos ir galimybės.

Spalis

Spalio 1 d. MVA prezidentas K. Bartkevičius ir vykdantysis direktorius V. Raudonius pasveikino rajono policininkus jų profesinės šventės proga.

Spalio 4 d. Po sėkmingo derybinės grupės (vadovas S. Vorauskas, A. Vyniautas, R. Petraitis, V. Raudonius) darbo MVA pasirašė sutartį su degalų tiekėjais dėl nuolaidų MVA nariams. Išsiderėtos geresnės sąlygos negu kiekvienas narys turėjo atskirai.

Spalio 11 d. vyko MVA tarybos posėdis. Aptarti parodos „Mažeikiai 2004“ organizavimo klausimai, anketų į Telšių apskrities verslo įmonių CD surinkimo klausimai, MVA narių vykimo į Druskininkus klausimai, Užsienio reikalų ministerijos diplomatų, dirbančių užsienyje, suvažiavimo Mažeikiuose galimybės. Nutarta įsteigti nominacijas „Populiariausias vadovas“ ir „Sėkmingai dirbanti įmonė“.

Spalio 18 d. Mažeikių policijos komisariate vyko MVA narių susitikimas su teisėsaugos institucijų atstovais. Aptarta kriminogeninė padėtis rajone ir bendradarbiavimo galimybės.

Spalio 19 d. MVA nariai buvo kviečiami susitikti su susisiekimo ministru Zigmantu Balčyčiu. Susitikimo metu ministrui įteiktas raštas dėl techninių apžiūrų kas pusė metų ir pavojingų krovinių vežimo sertifikatų.

Lapkritis

Lapkričio 8 d. MVA derybinė grupė vadovas S. Vorauskas, A. Paspirgėlis, Br. Šaulys, A. Vyniautas, K. Bartkevičius, R. Karvauskas, V. Raudonius pravedė pirmąį derybinį susitikimą su mobiliojo ryšio tiekėjais.

Lapkričio 17 d. vyko MVA tarybos posėdis ir MVA narių susirinkimas. Aptarta URM delegacijos- LR diplomatų, dirbančių ekonomikos srityje priėmimo lapkričio 18 d. darbotvarkė, Ūkio ministerijos komercijos atašė priėmimo lapkričio 19 d. darbotvarkė bei parodos „Mažeikiai 2004“ lapkričio 19-20 d. eiga. Priimti nauji nariai AB Vilniaus bankas Mažeikių filialas ir UAB „Omnitel“ Šiaulių atstovybė.

Lapkričio 18 d. MVA nariai ir rajono verslininkai dalyvavo susitikimuose su URM delegacija- LR diplomatais, dirbančiais ekonomikos srityje, aptarė savo konkrečius pasiūlymus ir problemas.

Lapkričio 19 d. MVA organizuotos parodos „Mažeikiai 2004“atidarymas. MVA nariai bei rajono verslininkai bendravo su Ūkio ministerijos ir LEPA komercijos atašė, išstatė savo įmonių ekspozicijas parodoje nemokamai, dalyvavo parodos konferencijoje, furšete.

Lapkričio 19-20 d. Mažeikių ir aplinkinių rajonų gyventojai apsilankė MVA surengtoje parodoje „Mažeikiai 2004“.

Lapkričio 29 d. vyko MVA tarybos posėdis. Aptarti MVA nominacijų „Sėkmingai dirbanti įmonė“ ir „Populiariausias vadovas“ rezultatai. Nutarta paruošti supaprastintas formas duomenims apie įmones surinkti.

Gruodis

Gruodžio 2 d. MVA nariai vyko į „Omnitel“ renginį „Siemens“ arenoje Vilniuje.

Gruodžio 3-4 d. MVA nariai vyko į Druskininkus susipažinti su teigiama Druskininkų plėtros patirtimi, pailsėti viename geriausių viešbučių-sveikatingumo centrų, palydėti 2004 –ųjų metų.

Gruodžio 14-15 d. MVA nariai nemokamai dalyvavo seminaruose „Įmonės pristatymas ir jos produkcijos pardavimas parodoje. Kaip sudaryti pozityvų įspūdį“.

Gruodžio 21 d. vyko MVA tarybos posėdis. Priimti nauji nariai: UAB „Beržūna“.

Recommended Posts