2018 m. vasario 22 d. Mažeikių politechnikos mokykloje vyko „Karjeros dienos’2018“ renginys, kurio metu mokyklos mokiniai turėjo galimybę pabendrauti su potencialių būsimųjų darbdavių – rajono įmonių – atstovais. Save darbdaviams pristatė būsimieji elektrikai, statybininkai, suvirintojai, prekybininkai, renginių organizatoriai, interjero dizaineriai. Tarp 8-ių dalyvavusių įmonių net 6-ios Mažeikių verslininkų asociacijos narės: UAB „Saurida“, UAB „Grūstė“, UAB „Mažeikių varduva“, UAB „Hotrema“, UAB „Litvija“ ir UAB „Taumona“.
UAB „Saurida“ mokinius apdovanojo už žinias apie įmonę. Buvo pristatyta daug veiklų, kuriomis įmonių grupė užsiima. Kvietė mokinius prisijungti prie įmonės veiklos.
UAB „Grūstė“ atstovai kvietė mokinius atlikti gamybinę praktiką ne tik didmeninėje ar mažmeninėje prekybos srityje, bet ir viešojo maitinimo sektoriuje.
UAB „Mažeikių varduva“ pristatė veiklas ir paslaugas, kuriomis įmonė užsiima bei galimybes atlikti gamybinę praktiką ar įsidarbinti.
UAB „Hotrema“ pristatė dideles perspektyvas mokiniams ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse.
UAB „Litvija“ atstovai pademonstravo mokiniams atliktus projektinius darbus. Pagrindinė veiklos sritis: vamzdžių, metalo konstrukcijų virinimas, montavimas, rekonstrukcijos, remonto darbai ir metalo konstrukcijų gamyba. Darbai atliekami tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyse. Buvo akcentuojamas kiekvieno darbuotojo profesionalumo ir noro tobulėti vertinimas.
UAB „Taumona“ vadovas patarė mokiniams daugiau bandyti save įvairiose srityse, ieškoti savęs ir ragino neišvykti į užsienį laimės ieškoti, o stengtis nuoširdžiai dirbti savoje šalyje.

Verslo įmonių nuomone, iniciatyvūs, motyvuoti, rezultatų siekiantys jauni žmonės yra laukiami visose įmonėse. Pirmiausia moksleiviai į įmones kviečiami atlikti praktikos ar padirbėti vasaros atostogų metu. Vėliau geriausiems, gabiausiems įmonėse visados atsiranda ir darbo vietų.

Gruste Hotrema stendas Hotrema Litvija Mazeikiu varduva Saurida Taumona

Recommended Posts